احمدحسین فتایی با بیان اینکه از آغاز فعالیت خود از سال ۹۸ ، تمام تلاشمان را در حوزههای مختلف انجام دادهایم، اظهار داشت: از حوزه زیرساختی توسعه مدیریت متاسفانه امتیاز ارزیابی عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زیر یکهزار یعنی ۹۴۲ و سال ۹۵ این امتیاز ۱۲۰۰ بوده است که به واسطه دو امتیاز ضعیف در ۲ سال متوالی از درجه سوم به دوم تنزل پیدا کرده بودیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان و به نقل از نشریه افق زاگرس، وی افزود: سال ۹۶ امتیاز ارزیابی عملکرد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان به ۱۵۰۰، سال ۹۷ به ۱۶۳۰ و در نهایت این امتیاز در سال ۹۸ به ۱۷۰۰ ارتقائ پیدا کرد و لرستان در رتبه خوبی قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان ادامه داد: همین امر باعث شد پروندهای برای احقاق و ارتقائ رتبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تشکیل شود که در مراحل نهایی است.
فتایی گفت: این اداره کل سال ۹۸ در زمینه اختصاصی رتبه سوم و در مجموع رتبه پنجم را کسب کرد، این درحالی است که در گذشته ارشاد استان هیچگاه بین ۱۵ دستگاه برتر قرار نگرفته بود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به موضوع خسارتهای وارد شده به حوزه فرهنگ و هنر عنوان کرد: با شیوع کرونا دولت تمهیداتی را در نظر گرفت و اقدام به تشکیل سامانهی کارا کرد که بر اساس آن بتوانیم بخشی از خسارتهای ناشی از کرونا را جبران کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان تصریح کرد: در این حوزه تیم و کارگروهی در همه شهرستانهای استان تشکیل و با پرداخت ۱۹ میلیارد تومان تسهیلات رتبه شششم را در کشور کسب کردیم که مورد تقدیر وزارت خانه قرار گرفتیم.
احمدحسین فتایی گفت: از سال گذشته تاکنون همچنین شش ماه اول سال جاری شورای فرهنگ عمومی بیست جلسه برگزار کرده که در این زمینه بین ۱۰ استان قرار داریم، همچنین در خصوص شورای اطلاع رسانی نیز تاکنون ۲۳ جلسه برگزار کردهایم.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از ضعفهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالهای گذشته پروژههای نیمه تمام بود، اظهارکرد: ۵ باب کتابخانه عمومی که سال ۸۶ شروع شده بود بلا تکلیف رها شده بودند، ما سال گذشته در کارگروههای استانی و وزارتخانه پیگیری کردیم و اعتبارعمرانی را از ۴ میلیارد تومان به ۱۳ میلیارد تومان افزایش دادیم، در این زمینه همکاری استاندار، سازمان برنامه و بودجه همچنین معاونت توسعه وزارت قابل تقدیر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: با افزایش اعتبارات کتابخانه درجه یک بروجرد با مساحت ۱۲۰۰ متر که بزرگترین پروژه کتابخانه در استان است این کتابخانه در دو هفته گذشته تحویل نهاد کتابخانههای عمومی شد، از این لحاظ میگویم بزرگترین پروژه کتابخانه استان زیرا کتابخانه مرکزی خرمآباد هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
فتایی بیان کرد: ظرف ماه آینده نیز کتابخانه درجه یک الیگودرز تکمیل میشود، امیدواریم کتابخانه پلدختر و الشتر نیز پس از 14 سال تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد.
وی نوسازی سالن آمفی تئاتر شهید آوینی پس از ۲۲ سال را از دیگر اقدامات قابل توجه عنوان کرد و گفت: به علت فرسوده بودن تجهیزات همچنین نامناسب بودن ظاهر سالن, اجرای برنامهها در این سالن باعث شرمندگی بود بنابراین نوسازی آن سال گذشته در دستور کار قرارگرفت و ظرف این مدت رنگ آمیزی سالن کنفرانس و همه اتاقهای اداره کل انجام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان اظهارکرد: جذب اعتبار تعمیر و تجهیزات از وزارتخانه معادل نه سال گذشته بود و در این زمینه جزو ده استان اول بودیم.
فتایی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه سه شهرستان سلسله، ازنا و دورود فاقد سالن آمفی تئاتر بودند، عنوان کرد: هنرمندان این شهرستانها برای اجرای برنامه با محدودیت مواجه بودند، ضمن اینکه ازنا و الشتر هیچ سالن دیگری نداشتند و این به عنوان یک کمبود جدی مطرح بود.
وی اضافه کرد: با پیگیری و مکاتبات فراوان توانستیم کلنگ پروژه سالن الشتر را بر زمین بزنیم به طوری که اکنون از پیشرفت ۴۰ درصدی برخوردار بوده و در صورت تخصیص اعتبار تلاش میکنیم تا پایان سالن تکمیل شود، با این اقدام الشتر پس از انقلاب صاحب سالن تخصصی فرهنگی وهنری میشود.
به گفته این مقام مسوول اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان احداث سالن در ازنا و دورود نیز هفته آینده آغاز میشود.
وی بیان کرد: با انتقال معاونت هنری به اداره ساختمان مجمتع فرهنگی نیز دسترسی هنرمندان با معاونت هنری راحتتر شده، همچنین حلقه واسطه بین انجمنهای فرهنگی و هنری به عنوان بازوان توانمند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بالاترین سطح خود قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان به تاسیس انجمنهای جدید نیز اشاره کرد و گفت: انجمن کاریکاتور تاسیس و تشکیل شد، این انجمن تابستان امسال میزبان جشنواره بین المللی کاریکاتور با آثار هنرمندان چهل کشور بود، انجمن مد و لباس و خانه مستند نیز تاسیس و تشکیل شد.
فتایی افزود: انعقاد تفاهم نامه با معاونت سینمایی وزارت برای کمک به تولیدات فیلم و سینما، همچنین برگزاری جشنواره کودک و نوجوان در بروجرد برای اولین بار به شکل مطلوبی برگرار شد.
برگزاری انتخابات خانه مطبوعات به عنوان یک ظرفیت برای استان از دیگر مواردی است که وی به آن اشاره کرد و گفت: پس از تعلیق خانه مطبوعات با پیگیریهای انجام شده سال گذشته خانه مطبوعات شروع به کار کرد، وظیفه ما برای تشکیل خانه حمایت بود که انجام دادیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با بیان اینکه سال گذشته دوره آموزشی برای خبرنگاران برگزار کردیم و بنا داشتیم دورههای ماهانه برگزار کنیم اما با شیوع کرونا دورههای آموزشی محدود شد، عنوان کرد: کمیته اطلاع رسانی نیزدهمه مصوبات استانی و ملی ستاد ملی مبارزه با کرونا را پوشش داد، علاوه بر این با تولید انیمیشن ، مصاحبه با هنرمندان و موشنگرافی آگاه بخشی را نیز انجام داد.
فتایی در پایان صحبتهای خود تاکید کرد: تمام تلاش ما این است که در انتصابات از مجموعه فرهنگ و هنر استفاده کنیم.
خبرنگار/ مهدی زکیپور